HİDROPRES
yaglama sistemleri

Yağlama Sistemleri
İNCEYAĞ YAĞLAMA SİSTEMLERİ
İNCEYAĞ YAĞLAMA SİSTEMLERİ
Birçok uygulamada kullanılan, toplam kayıplı(total loss) yağ ve sıvı gres yağlama, otomatik bir yağlama sistemi tarafından düzenli aralıklarla yenilenen hareketli parçalar arasında ince bir yağ filmi oluşturmayı içerir. Bu teknolojinin önemli bir kullanıcısı takım tezgahı endüstrisidir.
İnce yağ yağlama sistemleri 01 System ve 33V sistemler olarak 2’ye ayrılmaktadır.
01 Sistem yağlama dozajları damlatma şeklinde sürekli yağlama(damlatma) için kullanılmaktadır.
33V dozaj sistemlerinde ise, hat basınca ulaştığında enjektörlerden hassas ve hatasız olarak seçilen miktarlarda yağ basar. Daha sonra hattaki basınç boşaltılarak enjektörlerin bir sonraki yağlama periyodu için kurulmasını sağlar.
DL32 veya DL33 enjektörler, makine hassas yağlama için doğru ürünler olup, maliyet ve tüketim içerir ve tek hat otomatik yağlama sisteminde kullanılır.
DropsA, yağların makine tipine, bütçesine, noktalarına, çeşitlerine ve viskozitesine bağlı olarak çeşitli çözümler sunar.
Kategorideki Diğer Ürünlerimiz:
İnceyağ Yağlama Sistemleri
Otomatik yağlama sistemleri arasında yer alan inceyağ yağlama, hidrolik sistemin temiz kalmasını sağlamaktadır. Hidrolik borular içerisinde ince yağ kullanan bu sistem, sürtünmelerin de azalmasını sağlayarak hidrolik ve pnömatik sistemler içerisinde etkin bir çalışma elde edilmesini hedefler.
Otomatik yağlama sistemlerinin manuel yağlama sistemlerine nazaran avantajları nelerdir?
Otomatik yağlama sistemlerinin el ile yapılan yağlamaya göre avantajları bulunmaktadır. Tarım, inşaat, madencilik ve diğer sektörlerde, dönen veya kayan burçlar, rulmanlar veya dişliler gibi yağlanması gereken parçalar bulunur. Yükler arttıkça ve çevre şartları daha zorlayıcı ve kirli hale geldikçe, yağlama ihtiyacı önem kazanır. Manuel yağlama yöntemleri halen kullanılıyor olsa da, otomatik yağlama sistemlerinin tercih edilmesi, arızaların azaltılmasına ve koruma amaçlı bakım sayesinde genel kalitenin ve güvenliğin yükseltilmesine katkı sağlamaktadır. Otomatik yağlama sistemiyle, yağlayıcı madde işlem esnasında ve doğru zamanda doğru noktalara uygulanabilir. Buna karşılık, manuel yağlama işlemi, makinenin durdurulmasını ve hatta bazı durumlarda bir kişinin makinenin üzerine çıkmasını gerektirebilir, bu da güvenlik açısından risk oluşturabilir.
Çift hatlı merkezi yağlama sistemi nedir ve hangi durumlarda kullanılır?
Çift hatlı merkezi yağlama sistemleri, merkezi yağlama sistemleri içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olup özellikle ağır endüstride ve demir-çelik sektöründe yaygın olarak kullanılır. Bu sistemlerin popüler olmasının başlıca nedenleri; büyük miktarda gres ya da sıvı yağ gerektiren makinelerin ve ekipmanların merkezi bir şekilde yağlanmasına olanak tanımaları ve uzun üretim hatlarının merkezi bir noktadan uygun bir biçimde yağlanmasını sağlamalarıdır. Bunun yanında, iş ve çevre koşullarının zorlu olduğu durumlarda da çift hatlı sistemler tercih edilmektedir.